Bluegrassfestival aan het Pijnackerplein te Rotterdam

VANWEGE HET CORONAVIRUS GAAT DIT HELAAS NIET DOOR. HET WORDT DOORGESCHOVEN NAAR 2021

25 jaar geleden kwam ik in aanraking met de bluegrass wereld. Voor mij was dat een nieuw fenomeen waar ik al gauw verliefd op werd. Ik bezocht zoveel mogelijk evenementen en éen daarvan was het bluegrass festival in Voorthuizen, georganiseerd door de EWOB (European World Of Bluegrass) de Europeesche tak van de IBMA, (internationale bluegrass organisatie). Jarenlang heb ik de EWOB organisatie gesteund door ieder jaar een instrument te doneren om te worden geveild. De opbrengst kwam dan geheel ten goede van de EWOB. Gedoneerde instrumenten zijn o.a., een bluegrass f5 mandolin , een resonator gitaar (dobro) , een steelstring gitaar en een weissenborn. Het festival hield op te bestaan in 2017 door gebrek aan een goede locatie. Voor mij dus ook einde donaties.

In Rotterdam werd toen ter tijd en wordt nog ieder jaar het Pijnackerplein bluegrass festival georganiseerd en zij wisten van mijn donaties aan de EWOB. Ik werd dan ook al gauw benaderd door Guido van de organisatie met de vraag of ik dat nu misschien voor het Rotterdamse festival kon doen. Natuurlijk ging ik daar op in en met liefde doneer ik nu aan hen. Vorig jaar was dat een f5 mandoline die bij openbare verkoop zo’n 1400 euro op heeft gebracht. Dit jaar heb ik bijgaande dobro gedoneerd . Deze zal ook openbaar op het festival worden geveild met als doel een hopenlijk goed bedrag als eindresultaat. In verband met het Corona virus is het nog onzeker of het festival wel doorgang zal vinden maar de donatie blijft van kracht. Met deze donaties probeer ik op mijn manier de oh zo belangrijke muziek-festivals te steunen zodat mensen van muziek kunnen blijven genieten. En publiek is belangrijk. In de muziekanten wereld wordt wel gezegd, “zonder publiek, geen muziek”