J 52 model en OM model van Rio palissander+Torrefied adirondack

Enige tijd geleden kwam dhr.H. bij mij om te vragen of ik een gitaar voor hem kon bouwen een copy van een Gibson J model. Ik zei ja en we begonnen een beetje te filosoferen over houtkeuze. We kwamen uit op rio palissander zij- en achterkant. Maar de top was nog een dingetje.

In 2019 was ik bij mijn broer op bezoek geweest in Surrey, vlakbij Vancouver. Daar was ik naar een houthandel gegaan die ik toch al op mijn lijstje had staan om wat hout te scoren. Dit was in chiliwack bij “wood to work” Daar hadden ze torrefied adirondack bovenbladen voor gitaar, dat wilde ik wel eens proberen en vroeg om advies voor het combineren van verschillende houtsoorten voor het bouwen van een akoestische gitaar. Hij raadde me aan om dit adirondack eens toe te passen in combinatie met rio palissander.

Dat vertelde ik dus aan dhr.H. en hij ging mee in het avontuur, rio zij- en achterkant en een torrefied adirondack bovenblad. Dat is een prima keuze gebleken want toen de gitaar af was en ik hem voor het eerst aansloeg viel mijn mond bijna open van verbazing. De klank die er uit kwam klonk hemels in mijn oren . Daarna heb ik ook nog een OM model met dezelfde hout combinatie voor dhr.H. gebouwd. Van beiden heb ik hier een Demo bijgevoegd uitgevoerd door Tobias.

Scroll naar beneden voor demo clips